Кафето е една от най-широко консумираните напитки в света и е

...
Кафето е една от най-широко консумираните напитки в света и е
Коментари Харесай

Какво да добавим в кафето си за по-добро здраве

Кафето е една от най-широко употребяваните питиета в света и е известно със своята мъка, мрачен цвят и лека киселинност. Източник е на антиоксиданти, които се борят с нездравословните свободни радикали в тялото, като ни обезпечава сила и ни оказва помощ да се съсредоточим.

Но това, което добавяме към кафето си, влияе в дребна или огромна степен на енергийните му изгоди. Типичните подсладители и добавки (като захар, мед, захарин, мляко) водят до внезапни покачвания и спадове на нивата на кръвната захар, което пък е причина да се чувстваме много по-малко енергични. 

Затова в случай че желаеме да стабилизираме равнищата на кръвната захар, то диетолозите съветват да пробваме комбинацията на кафе с колаген и фибри, твърдят от Eat This Not That. 
 Снимка 568841
 

Колагенът е най-разпространеният протеин в тялото. И макар че е прочут на множеството хора най-много поради изгодите му за кожата и ставите, той влияе чудесно и на кръвната ни захар.

Едно изследване, извършено при плъхове, открива, че морските колагенови пептиди подобряват метаболизма на глюкозата и инсулиновата сензитивност при хора с диабет вид 2. Като цяло, протеинът има наклонност да въздейства позитивно на кръвната захар, като забавя храносмилането и освобождението на захар в кръвния поток.
 Снимка 568843
 

Колагенът е относително нискокалорична добавка към нашето кафе с някои спомагателни изгоди за здравето. Тъй като всички колагенови артикули са на животинска основа, те не са добър вид за вегетарианци и вегани.

За тези, които търсят опция на колагена, протеинът на прахуляк дава сходен резултат на стабилизиране на кръвната захар, само че би трябвало да имаме поради, че той нормално е с по-високи калории и е по-вероятно да има добавена захар.

Друга добавка, предложена от редица диетолози, са фибрите на прахуляк, които също са от изгода за  стабилизиране на кръвната захар. Докато фибрите се смятат за форма на въглехидрати, те обаче не се усвояват като другите въглехидрати, което може да помогне за поддържане на кръвната захар в целевия диапазон. Съдействат за управление и на холестерола, което е спомагателна изгода за хората с диабет.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР